Україна отримала касетні міни M971

Українські військові почали застосовувати унікальні 120 мм міни M971.

Кадри з застосуванням цих мін в Україні показали аналітики з Ukraine Weapons Tracker, пише Мілітарний.

Імовірно, ці боєприпаси було експортовано з країни, яка раніше їх придбала в Ізраїлі.

Касетний боєприпас M971 розроблений ізраїльською компанією Israel Military Industries, яка зараз належить Elbit Systems.

За даними виробника, один снаряд покриває зону ураження розміром 100х100 метрів. При розриві М971 вивільняється 24 суббоєприпаси M85 — бойові боєприпаси меншого розміру. Суббоєприпаси розміщуються всередині корпусу М971 у шість шарів по чотири суббоєприпаси.

Встановлений у носовій частині механічний підривник попередньо налаштовується для забезпечення вибуху у повітрі над противником.

Як тільки міна залишає міномет, розкриваються відкидні хвостові стабілізатори для забезпечення аеродинамічної стійкості. Снаряди від IMI підвищують ефективність 120-мм мінометної системи, оскільки його розширена схема ураження цілей забезпечує більшу летальність проти ширшого кола цілей, ніж стандартний осколково-фугасний снаряд.

Читайте також:
Україна отримає французький зенітний ракетний комплекс SAMP/T, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна