У Путіна збрехали, ніби він був на фронті в Україні (насправді – в Ростові)

Після поїздки президента Володимира Зеленського до прифронтового Бахмута в російських медіа з’явилася інформація з фото, нібито Володимир Путін теж був із візитом у зоні бойових дій. Проте журналісти-розслідувачі виявили, що це був Ростов-на-Дону на території РФ.

Цього ж дня, 20 грудня, депутат Держдуми від “Єдиної Росії” генерал-лейтенант у відставці Андрій Гурульов виклав у своєму телеграм-каналі фрагмент програми пропагандиста Володимира Соловйова “Повний контакт”. У ньому сам Гурульов заявив, що Путін “був у зоні “спеціальної військової операції” (так в РФ називають повномасштабну війну проти України).

“Якщо стосуватися саме відвідування зони спеціальної військової операції, то тут, звичайно, вкрай важливо, що верховний не просто заслуховував обстановку і щось говорив, а він з усіма командувачами особисто переговорив і кожного особисто заслухав”, – сказав Гурульов.

Після цього речник Кремля Дмитро Пєсков прокоментував урядовій “Російській газеті” слова депутата: “Якщо він (Гурульов) має на увазі штаб, де він (Путін) був у п’ятницю, то так”.

“Російська газета” опублікувала новину з коментарем Пєскова під заголовком “У Кремлі підтвердили поїздку Путіна до зони СВО”.

Раніше Кремль повідомляв, що 16 грудня Володимир Путін відвідав об’єднаний штаб родів військ, задіяних у “спецоперації”, і провів там нараду у вищому командуванні російської армії. Де саме розташований цей штаб, у повідомленні не уточнювали.

Російські ОСІНТ-дослідники з видання “Агентство” проаналізували відео зі штабу, яке опублікував телеграм-канал Кремля, і дійшли висновку, що йшлося про штаб Південного військового округу (ЮВО) в місті Ростов-на-Дону на території РФ.

Великий круглий стіл зі штабу ЮВО та інтер’єри кімнати, в якій він розташований, збігаються з тим, що видно під час відвідування Путіним штабу родів військ. Той самий штаб у листопаді відвідував і міністр оборони Сергій Шойгу. Тоді також стверджували, нібито міністр перебуває в “зоні проведення спецоперації”.

Контекст

Диктатор РФ Володимир Путін ще ніколи не відвідував зону бойових дій. У свою чергу, президент України Володимир Зеленський на 300-й день з початку повномасштабної війни приїхав до Бахмута – міста на Донеччині, де в останні місяці точаться найбільш запеклі бої – та нагородив військових.

Читайте також:
Путін проінспектував відновлений Кримський міст за кермом “ворожого” “Мерседеса”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна