Путін проінспектував відновлений Кримський міст за кермом “ворожого” “Мерседеса”

Президент РФ Володимир Путін у понеділок, 5 грудня, нібито відвідав Кримський міст, по якому було повністю відновлено автомобільний рух після вибуху 8 жовтня, і навіть особисто покермував автомобілем.

Про цю подію відзвітували пропагандистські ЗМІ та офіційний сайт Кремля, виставивши відео з Путіним-водієм.

Зазначається, що під час поїздки Путін вислухав доповідь від відповідального за відбудову мосту віцепрем’єр-міністра РФ Марата Хуснулліна й наголосив на “важливості сухопутної дороги”, яка з’єднує тимчасово окупований Крим “з іншою частиною Росії”.

Також кремлівський пул захоплено цитує слова Путіна про те, що Кримський міст “дуже красивий” і “витвір мистецтва”.

Російський лідер погодився з Хуснулліним у тому, що працівників, які так швидко відновили пошкоджені внаслідок вибуху моста прольоти, треба нагородити.

Він також проїхався по мосту за кермом “Мерседеса” разом із віцепрем’єром Хуснулліним, розпитуючи того про хід робіт.

А вже невдовзі речнику президента РФ Дмитру Пєкову довелося виправдовувати свого господаря, який нехтує імпортозамісництвом і їздить по мостах на “натовських” “мерседесах”, а не найкращих у світі витворах вітчизняного, російського автопрому.

Як пояснив Пєсков, іномарку було вибрано тому, що “просто там на місці така була” – “ну, щоб зайві не ганяти”.

Їзду Путіна на іномарці прокоментував і секретар РНБОУ Олексій Данілов:

“Відкриття” т.зв. “кримського мосту” Кремлю слід передбачити в графіку Путіна на постійній основі. Роботи там залишилося ще багато. Тільки наступного разу голові Московії більше підійде кермо російського Москвича, а не “натівського” Mercedes-Benz”, – написав він у Twitter.

До самого окупованого півострова очільник РФ (або його двійник), схоже, не доїхав. Принаймні жодних новин про це в російських ЗМІ станом на вечір 5 грудня не було.

Читайте також:
Сигнали від Путіна щодо переговорів є обманним ходом для посилення армії РФ, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна