Ходжес прокоментував слова Залужного про новий наступ РФ у лютому й версію, що це було сказано для збільшення надходжень західної зброї

Колишній командувач Сухопутних сил США в Європі генерал Бен Ходжес висловив сумнів у тому, що Росія піде в новий наступ у лютому, як прогнозує головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Я сумніваюся, що Росія зможе зібрати сили такого розміру за цей час, тим паче належної якості“, – написав Ходжес у твітері.

Він висловив думку, що остання “часткова” мобілізація в Росії була, висловлюючись цензурно, “невдалою”.

“Перебільшення потенціалу нових наступальних операцій РФ грає на користь тим, хто шукає причини припинити підтримувати Україну”, – вважає генерал.

Таким чином Ходжес прокоментував слова головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який в інтерв’ю виданню The Economist заявив, що через два-три місяці можна очікувати нової атаки Росії на Київ.

Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати. Я вивчав історію двох чеченських воєн – все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему.

За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2-1,5 млн осіб…Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ“, – сказав Залужний.

Деякі коментатори, відповідаючи на допис Ходжеса у твітері, зауважили, що, ймовірно, українське командування таким чином прагне навпаки, спонукати Захід надавати Україні більше зброї.

Американський генерал погодився з тим, що так і є, але зауважив, що не вважає таку тактику правильною.

“Я згоден, що перебільшення мають на меті забезпечити підтримку для [надання] більшої кількості зброї. Але я боюся, що вони мають зворотний ефект, оскільки дозволяють скептикам сказати: “Бачите! Росіяни виграють”, і це дає їм привід наполягати на припиненні постачання [зброї] й наполягати на переговорах”.

Читайте також:
“Знаю, що можу перемогти цього ворога”:
Залужний назвав кількість ресурсів, необхідних Україні, щоб вийти на рубежі 23 лютого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна