“Знаю, що можу перемогти цього ворога”: Залужний назвав кількість ресурсів, щоб вийти на рубежі 23 лютого

Головнокомандувач Збройних сил генерал Валерій Залужний заявив, що Україна зможе вийти на рубежі 23 лютого, якщо матиме 300 танків, близько 700 бойових машин піхоти та пів тисячі гаубиць.

Про це головком заявив в інтерв’ю виданню The Еconomist.

“Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Тоді, я думаю, абсолютно реально вийти на рубежі 23 лютого”, – сказав Залужний.

Він підкреслив, що наразі отримує “те, що отримує, але це менше, ніж потрібно”.

Залужний додав, що “з такими ресурсами не може проводити нові великі операції”, хоча ЗСУ зараз працюють над однією з них. За його словами, ця операція “вже на підході”.

Відповідаючи на питання, чи якось стримують союзники Україну від наступу на Крим, Залужний зазначив, що для того, щоб вийти до кордонів Криму, ЗСУ треба подолати відстань у 84 км до Мелітополя.

Він додав, що цього буде достатньо, оскільки звільнення Мелітополя дасть Україні повний вогневий контроль сухопутного коридору до АРК – ЗСУ з Мелітополя зможуть вести вогонь по Кримському перешийку з тих же “Хаймарсів” і тп.

Але щоб дійти до Мелітополя, Україні потрібні ресурси, підкреслив Залужний.

Читайте також:
РФ готує 200 тисяч нових солдатів, вони можуть піти на Київ, – Залужний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна