112-та бригада тероборони заявила про збиття ракети з кулемета. Ігнат не вірить

доповнено

112-та бригада тероборони ЗСУ заявила про те, що під час масованої атаки 16 грудня один із її бійців збив російську крилату ракету з кулемета. Водночас у Повітряних силах ЗСУ не поспішають затверджувати цю інформацію.

“Воїн одного з підрозділів 112-ї бригади Сил територіальної оборони ЗС України у Києві збив з кулемета крилату ракету, якою російські терористи цілили сьогодні по об’єктах критичної інфраструктури у столиці.
Ракета вражена кулеметним вогнем змінила траєкторію польоту. Уламки ракети впали у полі неподалік позицій столичних оборонців, постраждалих немає”, – зазначено в повідомленні 12 обртро.

“Пишаємося нашим бойовим побратимом! Столиця під надійним захистом 112-ї бригади територіальної оборони Збройних сил України”, – додали в підрозділі.

Факт збиття ракети “Новинарні” підтвердив речник 112-ї бригади, а нині також речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов.

На телеканалах поширюють сюжет, в якому представник підрозділу дає свідчення: моторний молодий хлопчина справді стріляв із кулемета, із ракети посипалися зелені іскри, після чого вона впала. Боєць зробив фото поруч із ракетою.

Фото: Оглядач

Новинарня” також звернулася за коментарем до Командування Повітряних сил.

“Не вірю”, – сказав речник КПС Юрій Ігнат у коментарі “Новинарні” з приводу повідомлення 112-ї бригади ТрО.

“Теоретично з кулемета збити можливо, але не з калібру 7,62, а хіба з ДШК. І це треба бути вдалим суперснайпером, стріляти на випередження тощо. Це один шанс на мільйон. “Шахеда” на швидкості 150 км/год збити дуже важко, а крилату ракету на 900 км/год?..” – прокоментував Ігнат.

“Але це вже пішло в люди…” – визнав речник.

Водночас він зазначив, що, за повідомленням із Сухопутних військ, під час сьогоднішньої атаки РФ групи й підрозділи СВ ЗСУ в центральному регіоні збили 6 ворожих ракет.

ДОПОВНЕНО. У суботу командир 112-ї бригади полковник Олександр Павлій нагородить солдата, який збив російську ракету над Києвом, повідомили в підрозділі.

Зазначається, що це солдат Олег Василишин. Він “вчинив майже неймовірне – 16 грудня збив російську крилату ракету в небі над столицею з ручного кулемета”.

Контекст

Раніше Командування Повітряних сил ЗСУ інформувало, що вранці 16 грудня російські війська випустили по території України щонайменше 76 ракет, із них 72 крилатих (Х-101, “Калібр”, Х-22) та 4 керовані авіаційні ракети (Х-59/Х-31П). Згодом Генштаб уточнив, що ракет було загалом 74 (70+4).
Зокрема, росіяни випускали крилаті ракети Х-101/Х-555 з регіону Каспію і Саратовської області (з району Енгельса, де базуються стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95МС).
Також противник завдав удару по прифронтових містах зенітними ракетами із ЗРК С-300 – близько 27 пусків.

Повітряні сили ЗСУ заявили про збиття 60 ворожих ракет. При цьому більше 40 ракет летіли на Київ, де вдалося збити 37 ракет.

Читайте також:
Як працює по “блєдінах” ППО ЗСУ: розповідь командира мобільної групи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна