Штати ввели нові санкції проти РФ

Міністерство фінансів США й Державний департамент оголосили про введення санкцій проти десятків фінансових установ Pосійської Федерації, олігарха Володимира Потаніна, мережі його організацій, а також інших осіб, пов’язаних з урядом РФ.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США в четвер, 15 грудня.

“Нині OFAC додає 18 організацій, пов’язаних із сектором фінансових послуг РФ до списку санкцій SDN”, – зазначається в документі.

Крім того, Держдеп США одночасно вносить до списку обмежень відомого російського олігарха Володимира Потаніна, мережу його організацій, а також понад 40 інших осіб, пов’язаних із урядом Російської Федерації.

Також у списку санкцій перебуває російський віцепремʼєр Андрій Бєлоусов і губернатори прикордонних з Україною російських регіонів.

Про намір влади США запровадити санкції проти Потаніна 14 грудня інформувало видання The Wall Street Journal.

Водночас воно вказувало, що до списку санкцій не буде включений головний актив Потаніна – корпорація “Норильський нікель”. Потанін є генеральним директором цієї компанії, а його структура “Інтеррос” – її найбільшим акціонером.

Як зазначає “Радіо Свобода”, Потанін не потрапив у списки санкцій після російського вторгнення в Україну, на відміну від багатьох великих бізнесменів. Це викликало критику, наприклад, з боку опозиціонера Олексія Навального, який перебуває в колонії.

У червні санкції проти запровадила Велика Британія з формулюванням, що “Потанін продовжує накопичувати статки, підтримуючи режим Путіна, купуючи Росбанк і частки в «Тінькофф Банку»” після вторгнення Росії в Україну».

Читайте також:
Євросоюз готовий посилювати санкції проти Ірану за поставки зброї у РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна