Україна отримала від Німеччини 200 млн євро на виплати внутрішнім переселенцям

Україна отримала 200 млн євро грантових коштів від Німеччини для потреб внутрішньо переміщених осіб.

Про це 13 грудня повідомило Міністерство фінансів України.

“До Державного бюджету України надійшов грант в обсязі 200 млн євро від Кредитної установи для відбудови (KfW). Зазначені грантові кошти надав Уряд Німеччини в рамках Програми підтримки стійкості внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні”, – сказано в повідомленні.

У Мінфіні зазначили, що кошти будуть направлені на покриття витрат загального фонду державного бюджету з виплати допомоги на проживання ВПО.

Програму підтримки стійкості внутрішньо переміщених осіб в Україні, яка фінансується німецьким KfW, спрямовано на пом’якшення негативного впливу на умови життя цих людей під час війни. Метою програми є посилення спроможності уряду України надавати належну підтримку переселенцям, офіційна кількість яких значно зросла від початку війни.

За даними уряду, з 24 лютого 2022 року в Україні зареєстровано майже 3,5 млн внутрішньо переміщених осіб. Відтак загальна кількість ВПО, зареєстрованих в Україні, становить 4,8 млн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна