Росіяни можуть повторити спробу великого наступу в січні-лютому, – Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба припустив, що російські війська можуть спробувати поновити масштабний наступ на Україну у січні-лютому 2023 року.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, 13 грудня, передає “Українська правда”.

“Я думаю, що російська здатність здійснювати великий наступ, можливо, буде відновлена десь наприкінці січня-лютого – але це те, що вони намагаються зробити і чому ми намагаємося запобігти”, – сказав міністр.

“Тобто я не кажу, що це точно відбудеться. Але в найкращому випадку, враховуючи мобілізацію, призов, який вони оголосили, підготовку нових призовників та пересування їхніх важких озброєнь по країні – вони однозначно зберігають надії на те, що вони зможуть пробити нашу оборону і просунутися глибше в Україну”, – додав Кулеба.

Голова МЗС запевнив, що Україна робить все, щоб зірвати ці плани. Він також сказав, що Україна намагається завершити війну якомога швидше – але не відомо, коли вона закінчиться, “хоча було б чудово, аби це сталося влітку наступного року”.

Читайте також:
Росіяни наступають на чотирьох напрямках, але ЗСУ відбили атаки біля 16 населених пунктів, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна