Секретний російський супутник “Космос-2560” згорів у космосі

Запуск супутника класу Емка-3, який відбувся в середині жовтня і проходив в атмосфері повної таємності, ймовірно, закінчився невдало.

Про це повідомив астрофізик Джонатан Макдауелл у своєму акаунті у Twitter.

“Російські військові запустили військовий супутник Космос-2560 у жовтні. Він повернувся 10 грудня о 01:54 UTC над Гуамом. Як і попередній супутник цієї серії, він не піднімався на орбіту”, – написав Макдауелл. 

Раніше Роскосмос повідомляв, що “з космічним апаратом встановлений і підтримується стійкий телеметричний зв’язок, його бортові системи працюють у штатному режимі”.

Запуск супутника класу Емка-3 проходив у атмосфері секретності. Його цілі та задачі були невідомими, проте експерти вважали, що йдеться про оптичну розвідку.

Згідно з повідомленням Макдауелла, попередній запущений росіянами супутник також зазнав невдачі. Ймовірно, йдеться про супутника Космос-2555, котрий також протримався близько двох місяців.

Прикметно, що його запуск проходив із великим пафосом – об’єкт навіть прикрасили Z-символікою у вигляді георгіївської стрічки.

Читайте також:
МОУ тролить: в України є супутник, а росіяни незаконно курять на керченському мосту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна