13 років зони: суд виніс вирок кримському дезертиру ЗСУ, який потрапив у полон із росіянами на Херсонщині

Колишнього військовослужбовця ЗС України, який у Криму перейшов на бік Росії, а цього року потрапив у полон у складі окупаційних підрозділів РФ, суд визнав винним у дезертирстві і державній зраді та відправив до в’язниці.

Про це в понеділок, 12 грудня, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Чоловіка визнали винним за ч. 1 ст. 408 та ч. 1 ст. 111 КК України. Йому призначили покарання – 13 років позбавлення волі.

“Прокурори в суді довели, що в березні 2014 року під час тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополя колишній гранатометник військової частини зрадив присязі на вірність українському народові. Він відмовився виконати наказ про передислокацію військової частини з півострова та вступив на службу до збройних сил держави-агресора.

Через вісім років, 25 лютого 2022 року, він повернувся на територію України у складі окупаційних військ, які зайшли на територію Херсонської області. 29 серпня 2022 року під час бойових дій на лінії безпосереднього збройного зіткнення його було взято в полон у складі збройних сил РФ”, – розповіли в ОГП.

Досудове розслідування здійснювало Державне бюро розслідувань за оперативного супроводу СБУ. Публічне обвинувачення представила Миколаївська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Нагадаємо, у березні 2022-го полонений кримчанин Руденко розповів, як перейшов на бік РФ у 2014-му, а тепер прийшов в Україну з війною.

Читайте також:
Суд оголосив вирок полоненому російському танкісту Куликову, який розстріляв будинок у Чернігові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна