Російського опозиціонера Яшина в Москві посадили на 8,5 років за правду про Бучу

Російського опозиційного політика Іллю Яшина Міщанський суд Москви засудив до восьми з половиною років колонії загального режиму за обвинуваченням у поширенні так званих “фейків” про російську армію.

Про це в п’ятницю, 9 грудня, повідомляє “Медуза”.

При цьому суд заборонив йому після (!) відбуття покарання протягом чотирьох років користуватися інтернетом.

Державний обвинувач вимагав засудити політика до дев’яти років колонії.

Справу проти Яшина порушили через стрім, у якому він розповідав про вбивство мирних жителів у Бучі в Київській області під час російської окупації.

За версією обвинувачення держави-агресора, опозиціонер поширював “завідомо неправдиву інформацію” з “мотивів політичної ненависті”, хоча нібито “знав”, що Росія вживає заходів “із підтримання миру і безпеки”.

Яшина взяли під арешт у середині липня, після того його перебування в СІЗО продовжували. Він своєї провини в суді не визнав.

39-річний Ілля Яшин – російський політолог, журналіст, публіцист, активіст та один із керівників багатьох політичних та громадянських сил. Був депутатом муніципального округу Красносільського району Москви, головою ради депутатів Красносільського району міста Москва у 2017-2021 рр.
Його неодноразово затримували за участь в акціях протесту проти режиму Путіна.

Читайте також:
У Москві поліція розігнала форум незалежних депутатів “Муніципальна Росія”, затримавши майже всіх учасників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна