Після удару ЗСУ з російського аеродрому “Дягілево” зник десяток ракетоносців

У мережі оприлюднили супутникові знімки, які свідчать, що після удару українського безпілотника по російському аеродрому “Дягілево” в Рязанській області РФ звідти зникли до 10 стратегічних бомбардувальників Ту-22М3 та “деякі інші літаки”.

Відповідні фото виклав у Twitter журналіст “Радіо Свобода” Максим Крутов.

Зокрема, на одному зі знімків можна побачити, що частина стоянок для Ту-22М3 спорожніла, і це трапилось відносно недавно, навіть снігом не встигло припорошити.

При цьому пошкоджений Ту-22М3 із “побитою” хвостовою частиною також зник, хоча цей літак зараз явно не в тому стані, щоб самостійно перелетіти на інший аеродром.

На тому ж знімку можна також побачити військово-транспортний Ан-124. Такий літак рашисти могли використати для “евакуації” або ракет Х-22, або важливого аеродромного обладнання, необхідного для обслуговування стратегічних бомбардувальників на новому пункті базування, припускає Defence Express.

Російський аеродром “Дягілево” під Рязанню після вдалої атаки ЗСУ, станом на 7 грудня 2022 року

Є дві версії, що пояснюють таке “зникнення” рашистських бомбардувальників. Можливо, їх відтягнули на іншу частину аеродрому “Дягілево”, і супутник їх просто не “побачив”.

“Найбільш ймовірна – рашисти вирішили відтягнути на інший аеродром базування усі свої боєздатні Ту-22М3, щоб “приберегти” для нового удару по Україні”, – пише видання.

Як відомо, до початку жовтня 2022 року основним для російських Ту-22М3, що обстрілювали Україну ракетами, був аеродром “Шайковка”. Після “прильотів” незрозумілої природи по цьому летовищу росіяни перекинули свої бомбардувальники вглиб території, на ту ж авіабазу “Дягілево” в Рязанській області.
5 грудня там спричинили вибухи і руйнування українські дрони. Ішлося про як мінімум один пошкоджений ракетоносець, підірваний бензовоз, трьох убитих рашистів тощо.
Ударів було завдано також по летовищу в Енгельсі Саратовської області.

Читайте також:
“Найкраще, що можливо було зробити”: ЗМІ припустили, чим було завдано ударів по аеродромах РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.