У Києві викрили чоловіка, що підтримав війну РФ проти України: це батько ексадвоката Рибіна, – ЗМІ

У Києві правоохоронці викрили 67-річного мешканця столиці, уродженця Сумської області, який публічно підтримав дії держави-агресора.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними джерела “Української правди” у правоохоронних органах, викритий колаборант – батько колишнього адвоката Валентина Рибіна, який свого часу захищав обвинувачених у справах Майдану, “тітушководів”, російських полонених, колаборантів та проросійських діячів.

За даними слідства, батько Рибіна неодноразово розміщував на власній сторінці в соціальній мережі антиукраїнські публікації, що виправдовують та визнають правомірною збройну агресію РФ проти України, а також дії російської армії на тимчасово окупованих територіях України.

Йому повідомлено про підозру за фактом публічного заперечення збройної агресії РФ проти України та публічних закликів до підтримки рішень і дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Під час обшуку за місцем мешкання чоловіка правоохоронці вилучили проросійські агітаційні буклети із забороненою символікою, георгіївські стрічки, російські рублі тощо.

Вирішується питання про оголошення підозрюваного в розшук.

Як писала “Новинарня“, наприкінці березня 2022 року Валентин Рибін залишив Україну і виїхав до Іспанії, користуючись таким правом як батько трьох малолітніх дітей.

1 квітня йому поштою повідомили про підозру у виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

У вересні кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Тернопільської області позбавила Валентина Рибіна права вести адвокатську діяльність.

Читайте також:
Київського адвоката Рибіна нарешті позбавили ліцензії за рашизм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна