Уряд Фінляндії подав до парламенту пропозицію про вступ у НАТО

Уряд Фінляндії вніс на розгляд парламенту проєкт закону про вступ країни до НАТО.

Про це повідомило МЗС країни у понеділок, 5 грудня.

“Уряд Фінляндії подав до парламенту пропозицію щодо вступу Фінляндії до НАТО 5 грудня. Консультації щодо проєкту пропозиції дали близько 1600 відповідей. Уряд розглянув пропозицію на основі відповідей і доповнив обґрунтування уточненнями щодо співпраці між урядом і президентом республіки, ролі парламенту у вирішенні питань щодо НАТО”, – йдеться в повідомленні міністерства.

За словами глави МЗС Фінляндії Пекки Хаавісто, який представляв законопроєкт у понеділок, Фінляндія та Швеція готові приєднатися до НАТО, коли всі країни-члени ратифікують приєднання.

Угорщина та Туреччина є єдиними державами НАТО, які ще не схвалили заявки Стокгольма і Гельсінкі на вступ.

Законодавчо парламент може розглянути пропозицію уряду до того, як усі країни-члени НАТО ратифікують протокол про вступ Фінляндії.

За словами Хаавісто, рішення парламенту про вступ може бути прийнято простою більшістю, оскільки мова не йде про передачу значних повноважень міжнародній організації.

Читайте також:
Фінляндія навесні почне будувати паркан на кордоні з РФ. Поки що тестовий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна