Фінляндія навесні почне будувати паркан на кордоні з РФ. Поки що тестовий

Прикордонна служба Фінляндії заявила, що наступного року на східному кордоні буде зведено трикілометрову тестову огорожу.

Про це у п’ятницю, 18 листопада, повідомляє Yle.

Будівництво розпочнеться у березні й очікується, що воно буде завершене до літа.

Пробний паркан буде збудований у містечку Пелкола в Іматрі, неподалік від Багатостороннього автомобільного пункту пропуску Іматра. Паркан розпочинатиметься на березі річки Вуоксі й будуватиметься у північному напрямку.

На огорожі буде встановлено відеоспостереження. У найбільш важливих зонах паркан буде оснащений освітленням та гучномовцями.

За оцінками Прикордонної служби, на східному кордоні необхідно побудувати огорожу завдовжки 130–260 кілометрів, щоб запобігти масовій нелегальній імміграції.

За оцінками фінської влади, будівництво всього паркану займе 3–4 роки і коштуватиме сотні мільйонів євро.

Нагадаємо, що прикордонна охорона Фінляндії виступила з ініціативою будівництва паркану на кордоні з росією через «останні зміни у галузі безпеки». Місцеві ЗМІ раніше писали, що Фінляндія розпочне будівництво паркану на кордоні з росією ще цього року.

Читайте також:
Фінляндія анонсувала рекордний пакет військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна