За співпрацю з окупантами порушено більш як 2,1 тис. кримінальних справ, – МВС

За фактами колабораційної співпраці українців з російськими окупантами порушено більш як 2,1 тис. кримінальних справ.

Про це 4 грудня повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Департамент комунікації МВС.

“Загалом за фактами співпраці населення з державою-спонсором тероризму розпочато понад 2 100 кримінальних проваджень. Наприклад, вчора поліцейськими Одеської області було викрито мешканця обласного центру 1981 року народження, який за допомогою месенджера телеграм передавав ворогу інформацію та координати розташування укріплених позицій Збройних сил України. Злочинцю вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – сказав Єнін.

За цим повідомленням, поліція продовжує роботу з виявлення колаборантів на деокупованих територіях. Зокрема, на Херсонщині перевірено близько 13 тисяч осіб, з них затримана 161 особа, що може бути причетна до співпраці з окупаційними військами, шпигунства чи колабораційної діяльності.

Читайте також:
Від російських обстрілів загинули 9,4 тис. мирних українців, – МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна