Від російських обстрілів загинули 9,4 тис. мирних українців, – МВС

Від російських обстрілів під час повномасштабної російської агресії загинуло вже понад 9,4 тис. мирних жителів України.

Про це 4 грудня повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Департамент комунікації МВС.

“За даними Національної поліції, загинуло понад 9 400 мирних жителів і ще близько 6 800 травмовані. Серед них, на жаль, є й діти: від початку вторгнення РФ в Україну загинула 461 дитина”, – сказав Єнін.

За його словами, поліцейські фіксують нові злочини ворога на звільнених українськими військами територіях, які ворог обстрілює найжорсткіше. Через терористичні атаки страждає цивільне населення, і щоденно зростає кількість загиблих.

Як розповів Єнін, ворог продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі. Нині відсутнє енергопостачання у 507 населених пунктах у восьми регіонах нашої держави.

Найбільше страждають Харківщина, де знеструмлено 112 населених пунктів, Донеччина та Херсонщина – понад 90, Миколаївщина – 82, Запорізька область – 76, Луганська – 43.

“Щойно росіяни втекли з Херсона, вони почали щодня обстрілювати мирних людей. Слідчі підрозділи Національної поліції на деокупованій території Херсонщини задокументували вже близько 600 воєнних злочинів. На Харківщині, яку обстрілюють чи не найбільше, слідчими задокументовано 3 400 воєнних злочинів. Лише протягом минулої доби додався 41 факт. На деокуповані території Харківської області вже виявлено близько 900 тіл, з них 700 – цивільні, понад 80 – військовослужбовці, понад 100 – військовослужбовці РФ. На Херсонщині виявлено 111 тіл, з них 75 – це цивільні особи”, – розповів перший заступник глави МВС.

Читайте також:
У Херсонській області на міні підірвалося авто, загинув чоловік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна