У США презентували найсучасніший стратегічний бомбардувальник B-21 Raider

Американська компанія Northrop Grumman презентувала стратегічний бомбардувальник B-21 Raider, який є найсучаснішим літаком військово-повітряних сил США.

Про це пізно ввечері 2 грудня повідомило міністерство оборони США.

Літак представили на підприємстві компанії у місті Палмдейл, штат Каліфорнія.

Це перша публічна презентація нового бомбардувальника ВПС США за останні 34 роки.

Глава Пентагону Ллойд Остін, який взяв участь у презентації, заявив, що розробка B-21 доводить довгострокову відданість міністерства оборони США створенню передових засобів, які зміцнять здатність Сполучених Штатів стримувати агресію сьогодні та в майбутньому.

За словами Остіна, навіть найсучаснішим системам ППО буде важко виявити бомбардувальник.

“B-21 Raider — це новий високотехнологічний бомбардувальник-невидимка, який розробляється для заміни старіючого парку бомбардувальників ВПС США. Розроблений як далекобійний, високоживучий і здатний нести поєднання звичайних та ядерних боєприпасів, B-21 приєднається до ядерної тріади як видимий і гнучкий засіб ядерного стримування; для підтримки цілей національної безпеки та запевнення союзників і партнерів нашої країни”, – сказано на сайті Northrop Grumman.

Контракт на розробку B-21 Raider компанія Northrop Grumman отримала у 2015 році. Перший політ бомбардувальника B-21 Raider запланований на 2023 рік. Випробування відбудеться на авіабазі Едвардс у Каліфорнії.

ВПС США заявили про плани придбати щонайменше 100 таких літаків.

Читайте також:
У Конгресі США ініціюють навчання українських пілотів на F-15 і F-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна