Важко поранена голова “Жіночого ветеранського руху” Андріана Сусак. Потрібна підтримка

На фронті важко поранена голова “Жіночого ветеранського руху” Андріана Сусак – військовослужбовиця ЗСУ, ветеранка АТО, майданівка і громадська активістка.

Про це стало відомо 2 грудня, і 3 грудня про це повідомили в ЖВР.

“Друзі, багато хто з вас уже знають, що очільницю нашого Руху та нашу посестру Андріану було поранено. Вона нині перебуває у шпиталі, і всі ми подумки з нею та чекаємо на найшвидше одужання.
Просимо вас також зберігати спокій і зайвий раз не турбувати родичів і друзів Андріани — з поваги до неї”, – ідеться в дописі на фейсбук-сторінці ГО.

Андріана Сусак зробила дуже багато для нашої перемоги як на полі бою, так і на міжнародній арені, і для адвокатування інтересів військових та зокрема жінок у правовому полі.

Два роки тому “Новинарня” зробила велике інтерв’ю з Андріаною
в тексті – https://novynarnia.com/2020/07/31/andriana-susak/
та на відео – https://www.youtube.com/watch?v=pp9SOXrh6Pc&t

“Чистокровна гуцулка” Андріана Сусак у дитинстві замість казок слухала на ніч оповіді бабусі, яка відбула покарання в Сибіру за брата-упівця. Облишила мрію робити кар’єру в бізнесі та працювати в Японії. Стала волонтеркою на Майдані і ще тоді виграла невеличку “приватну війну” з Росією. На перший бойовий вихід під Щастям на Луганщині пішла з гранатою у ліфчику. У бою “вкрала” в десантника гранатомет-“муху”. Брала штурмом населені пункти, хоча в батальйоні “Айдар” була оформлена як швачка”, – писала тоді Настя Федченко.

У 2015-му Андріана була готова підписувати контракт із ЗСУ і продовжувати службу. Пішла в лікарню перевірятися. “А мені кажуть: “Так ви ж вагітна!” Але я продовжувала іноді ходити в розвідку, робила те, що могла, хоча в броніку важко було. Якщо якісь бойові – виконувала функцію водія-парамедика: підігнати машину під час обстрілу, забрати людей”, – розповідала Андріана про свою участь у війні на доброму терміні вагітності.

Почитайте, подивіться і помоліться за поранену Андріану та її здоров’я🙏

Надаємо номер картки сестри Андріани, якщо у вас є бажання підтримати її одужання:
5375411507415201 моно
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна