Українські жінки-військові з’їздили до Вашингтона – просували постачання зброї

Група українських військовослужбовиць, ветеранок бойових дій та громадських активісток відвідали Сполучені Штати, маючи на меті донесення інформації про повномасштабну агресію РФ та адвокацію постачання озброєнь Україні.

Про це повідомила в соцмережі бойовий медик розвідбатальйону морської піхоти ВМС ЗСУ Ярина Чорногуз.

“Важкий був тиждень. Не вдаватимуся в деталі, купа зустрічей та розмов англійською мовою, – і, здається, все вдалося.
Більше “хаймарсів”, гаубиць M777, 105-х, 150-х снарядів, “світчблейди” 600, системи протиповітряної та наземної оборони, різні бронетранспортери, а також ще дещо нове – у тому числі й цими зусиллями їхатимуть і далі до нас, а американці не забудуть так швидко про те, що повномасштабна війна русні проти України ще далеко від закінчення. Думаю, взагалі не забудуть”, – написала Ярина Чорногуз у фейсбуці.

“Нині вони пам’ятають, що на нас чекає важка зима – і це дуже важливо”, – додала вона.

Чорногуз опублікувала фото з Конгресу, Пентагону тощо. Разом із нею були голова Жіночого ветеранського руху Андріана Сусак, парамедик Іванна Чобанюк, інструкторка Дар’я Зубенко, Юлія Марушевська та ін.

Фото: ФБ Ярина Чорногуз

“Було дуже незвично після стільки часу на фронті ходити вулицями Вашингтона та Капітолієм. Повага, яка є там у сенаторів та конгресменів обох партій до України і нашої боротьби, підбадьорила”, – розповіла Ярина, яка тепер повертається до свого підрозділу.

Вона подякувала за організацію поїздки Генштабу ЗСУ, International Republican Institute, фонду Razom for Ukraine.

Читайте також:
“Наша зброя – правда”. Як українські ветеранки відстоюють країну під час візиту до США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.