США законтрактували для України ударні безпілотники Switchblade 600

Міністерство оборони США законтрактувало для України ударні безпілотники Switchblade 600. Договір із виробником було укладено 15 вересня.

Про це йдеться в документі міністерства, де перелічена оборонна допомога українцям.

В серпні було укладено угоди щодо норвезьких зенітних ракетних комплексів середньої дальності NASAMS і 155-мм боєприпаси.

Нагадаємо, Switchblade, але в іншій модифікації, США закупили для України ще в травні. Тоді було домовлено про купівлю Switchblade 300, а не 600. Загальна дальність управління для трьохсотої версії складає 10 км. Апарти непридатні для розвідки, але корисні для враження цілей.

Версія “600” може літати на 40 кілометрів. Несе протитанкову бойову частину Javelin. За словами експерта Центру військово-морського флоту США Семюела Бендетта, Switchblade 600 будуть корисними під час наступу української армії на Херсон і Крим.
Вони можуть бути запущені за межі досяжності російських систем і завдати шкоди російській інфраструктурі.

Як писала “Новинарня“, США готуються передати Україні 10 дронів-камікадзе Switchblade 600.

Читайте також:
ССО дроном-камікадзе Switchblade знищили російський танк. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна