ССО дроном-камікадзе Switchblade знищили російський танк. ВІДЕО

Військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗС України знищили два екіпажі російських танків за допомогою дрона-камікадзе.

Відео такої атаки поширила пресслужба Командування ССО у вівторок, 24 травня.

“Російські окупанти на одній із позицій спокійно розпивали спиртне, сидячи на броні свого танка. Утім звичне для росіян заняття було раптово перерване несподіваною атакою з повітря. Сучасний безпілотник-камікадзе, оснащений потужною вибухівкою, влетів прямо в танк, завдавши противнику непоправних втрат. Увесь процес знищення противника зняла камера, розташована на дроні-убивці”, – йдеться в повідомленні. 

У ССО зауважили, що це відео вперше публікується на широкий загал, але бойове застосування БПЛА-камікадзе є сталою практикою для ССО України під час війни з російськими загарбниками.

“Це гарний приклад того, як допомога іноземних партнерів вкупі з навченістю і професіоналізмом наших воїнів дають позитивні результати на фронті”, – резюмували в ССО.

Про те, що дрони Switchblade уже в Україні, Пентагон повідомляв 14 квітня.




Довідково

Switchblade – продукт американської компанії AeroVironment. За відкритими даними існують дві версії розумного боєприпасу: Switchblade 300 та Switchblade 600.

Switchblade 600:
Дальність дії – до 40 км
Тривалість польоту – 40 хв
Вага – 24,7 кг
Висота польоту – 150-4500 м
Крейсерська швидкість – 110 км/год
Максимальна швидкість – 185 км/год

Switchblade 300:
Вага
– 2,7 кг
Крейсерська швидкість
– 101 км/год
Максимальна швидкість
– 160 км/год

 Читайте також:
Дрони-камікадзе Switchblade вже в Україні, – Пентагон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна