Рада ухвалила закон про відпустки для військових під час воєнного стану

Верховна Рада в четвер, 1 грудня, ухвалила в цілому законопроєкт про відпустки військовослужбовцям під час воєнного стану.

Законопроєкт №8081 у другому читанні підтримали 269 парламентаріїв, повідомив народний депутат від “Голосу” Ярослав Железняк.

Як писала “Новинарня“, цей закон передбачає, що військові зможуть отримувати відпустку до 10 календарних днів (без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше 2 діб в один кінець), зі  збереженням грошового забезпечення й без прив’язки до сімейних обставин чи інших поважних причин.

Така зміна дозволить військовослужбовцям мати право на відпустки під час воєнного стану незалежно від наявності сімейних обставин.

Водночас у командування однаково зберігається право вирішувати, чи надавати відпустку.

Читайте також:
Питання – відповідь: на які відпустки мають право військові ЗСУ під час воєнного стану?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна