Рада призначила Кубракова віцепрем’єром і позбавила мандата Льовочкіну

Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади міністра інфраструктури України та одразу призначила його віцепрем’єр-міністром – міністром інфраструктури та регіонального розвитку.

Про це в четвер, 1 грудня, повідомив із ВР народний депутат Ярослав Железняк (“Голос”).

За його словами, звільнення Кубракова підтримали 242 депутати, призначення – 263.

По фракціях: “Слуга народу” – 200 “за”, “Довіра” – 15, “Платформа за життя та мир” – 13, “Відновлення України” – 10, “За майбутнє” – 9, “Голос” – 6, позафракційні – 10.
“ЄС”, “Батьківщина” – голосів не дали.

Нагадаємо, Кубраков був міністром інфраструктури із 20 травня 2021 року, доти очолював Державне агентство автомобільних доріг (Укравтодор).
Раніше він працював у маркетингу, зокрема в компаніях “Пріоком”, “Київстар” і “Фінанси та кредит”. В різні роки обіймав посади радника міського голови в КМДА, керівника проєктного офісу Міністерства юстиції України, керівника сектору телекомунікацій та IT в Офісі ефективного регулювання.

Крім того, сьогодні Верховна Рада 285 голосами достроково припинила повноваження народного депутата Юлії Льовочкіної, обраної до ВР від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Про це також повідомив Железняк.

Він також зауважив, що у ВР залишилося 417 депутатів.

Юлія Льовочкіна – сестра ексголови адміністрації президента Януковича – була народним депутатом 6-9-го скликань, входила до проросійських політичних сил Партія регіонів, “Опозиційний блок”, “Опозиційна платформа — За життя”. Виїхала з України до початку повномасштабного російського вторгнення.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявляв, що ВР прагне позбавити мандатів  депутатів, які втекли з України до початку повномасштабного російського вторгнення. Заступниця голови ВР Олена Кондратюк висловила сподівання, що до кінця 2022 року буде завершено роботу над очищенням парламенту від проросійських депутатів.

Читайте також:
Міністр інфраструктури Кубраков подав у відставку: стане віцепрем’єром

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна