Люди мають розуміти, коли й на скільки в них відключать електрику, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський закликав енергетиків забезпечити справедливість і прозорість у відключенні житлових будинків від електрики під час ліквідації наслідків ракетних ударів РФ по енергосистемі.

Про це він сказав у відеозверненні в середу, 30 листопада.

Зеленський зазначив, що станом на сьогоднішній вечір близько 6 мільйонів абонентів у більшості областей України та в Києві відключені від електрики. Ситуація залишається дуже складною в Києві, а також на Київщині, у Вінницькій, Львівській, Одеській, Хмельницькій і Черкаській областях.

“Енергетики та комунальники, наші всі служби роблять все, щоб стабілізувати систему й дати людям більше енергії на довший час. І я ще раз хочу підкреслити: дуже важливо, щоб люди розуміли, коли й на який проміжок часу у них відключать електрику. Це відповідальність як самих енергокомпаній, так і місцевої влади. Люди мають право знати”, – сказав президент.

“І настільки, наскільки це можливо зараз, має бути забезпечена передбачуваність життя. Люди бачать, що в сусідніх будинках чи на найближчих вулицях чомусь інші правила щодо світла. А має бути справедливість і зрозумілість“, – додав Зеленський.

Читайте також:
Через генератори споживання пального в Україні зросло майже на 15%.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна