Через генератори споживання пального в Україні зросло майже на 15%.

З початком масованих обстрілів росіянами об’єктів енергетичної інфраструктури на українському паливному ринку з’явився ще один повноцінний ринок споживання палива – все, що пов’язано з генераторами. Через використання генераторів споживання пального в країні зросло на 5-15%.

Про це на брифінгу в “Медіацентрі Україна – Укрінформ” у вівторок, 29 листопада, повідомив директор консалтингової групи “А95” Сергій Куюн.

“Фактор генераторів відчутний по тому, що продажі [пального] в роздрібних мережах почали зростати два тижні тому. Це стало несподіванкою, оскільки всі готувалися вже до мертвого сезону. Відповідно, контрактували обсяги, виходячи з минулорічних тенденцій, коли ми бачили, що десь до лютого обсяги споживання зменшуються. А зараз продажі зростають. І, тим більше, зростають продажі автомобільного бензину, який споживає фактично виключно приватний сектор — відповідно, він більш стабільний. А тут ми бачимо зростання. Крім як з генераторами, це ні з чим пов’язати не можна. Не можна сказати, що критичне зростання: в залежності від мережі — на 5-15%2, — розповів Куюн.

Експерт зазначив, що не бачить приводів для паніки через потенційну нестачу палива.

“Споживання зростає не постійно. Після кожного обстрілу на АЗС вишикуються черги:і це вже навантаження на мережу автозаправних станцій. Люди бачать чергу, починають панікувати, теж у неї стають — і це така снігова куля. Бачимо, що велика ажіотажна складова”, – сказав Куюн.

При цьому він вважає, що “для паніки немає абсолютно ніяких підстав, пального вдосталь, ситуація контрольована”.

Читайте також:
На Київщині родини отруїлися чадним газом через неправильну експлуатацію генератора, є загиблий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна