#DesLumièresPourLHiver: громади Франції допоможуть громадам України генераторами

Громадські активісти в Україні спільно з партнерами із Франції, організаціями Stand with Ukraine та U4U, розпочали кампанію “Des Lumières pour l’Hiver” (“Вогні для зими”), аби забезпечити більшу кількість генераторів для українських громад, які потерпають від відключень електроенергії внаслідок ракетних ударів з Росії.

Про це “Новинарні” повідомили в Мережі захисту національних інтересів ANTS.

Ціль кампанії – залучити партнерів, які подарують кожній українській громаді генератор та допоможуть пережити зиму в теплі і зі світлом.

“Як відомо, режим Володимира Путіна кілька місяців вчиняє атаки на українські енергомережі та комунальне тепло. Росія прагне вчинити “холодомор” в Україні. Так, під час відступу з Херсона російська армія ретельно знищила всю електромережу міста, а також мережу гарячого водопостачання. Крім того, після обстрілів 23 листопада мільйони українців змушені сидіти без світла й тепла. Особливо критична ситуація із закладами освіти, медичними закладами… Подальші атаки щодня руйнують інфраструктуру, що вимагає від нас набагато швидких дій”, – зазначають в НГО ANTS, яку очолює Ганна Гопко.

Під час адвокаційної поїздки Україною активісти ANTS пересвідчилися, що потреба регіонів у генераторах є надзвичайно важливою й вимірюється кількома десятками тисяч одиниць.

Тож разом із французькими неурядовими організаціями, Stand With Ukraine і U4U, ANTS розпочали цю кампанію, щоб допомогти громадам доставити генератори та підтримати український народ у боротьбі за виживання.

“Ми закликали кожну французьку громаду доставити принаймні один генератор для соціальної інфраструктури в громадах України, попросивши їх надіслати електричні генератори, які дозволять принаймні опалювати важливі громадські будівлі – лікарні, школи, пологові будинки, житло, мерії – та допомогти найбільш нужденним”, – розповіли в ANTS.

Ініціативу підтримали Асоціація мерів Франції, органи державної влади України та Посольство України у Франції.

Кампанія включає:

  • допомогу в закупівлі французькими муніципалітетами генератора для визначених українських громад;
  • логістичний аспект і встановлення обладнання – від транспортування до місця проходження митниці й до розміщення генератора в громаді-бенефіціарі;
  • обмін листами та відеоконференцію з обраними посадовими особами громади, якій надається допомога, а також відбудова громад, які отримують допомогу, для мерів, які бажають це зробити.

Читайте також:
Зеленський презентував мережу “Пунктів незламності” на випадок тривали відключень електрики

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна