США надають Україні $4,5 млрд на соцвиплати і зарплати вчителям і медикам

Сполучені Штати Америки виділяють Україні додатково $4,5 мільярди доларів прямої бюджетної підтримки.

Про заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен, передає “Європейська правда” в вівторок, 22 листопада.

“Нині Сполучені Штати продовжили відстоювати свою непохитну прихильність Україні, мобілізувавши додаткові 4,5 мільярда доларів у вигляді грантів для прямої бюджетної підтримки”, – сказала вона.

Кошти почнуть виплачувати найближчими тижнями і допоможуть уряду України підтримати основні державні послуги, включаючи заробітну плату працівникам лікарень, державним службовцям та вчителям, а також соціальну допомогу для літніх людей та вразливих верств населення.

“У поєднанні з нашою безпековою допомогою та безмежною хоробрістю українського народу ці кошти є критично важливим інструментом у протистоянні України неспровокованому вторгненню Путіна”, – заявили у мінфіні США.

Ці виплати доведуть загальний обсяг прямої бюджетної підтримки України з боку США до $13 мільярдів, усі у вигляді грантів.

“На додаток до надання економічної підтримки, міністерство фінансів та уряд США продовжуватимуть використовувати всі наші інструменти, включаючи нашу історичну коаліцію санкцій, щоб послабити військову машину Путіна”, – заявила Єллен.

Читайте також:
Рада дозволила громадянам платити внески на майбутню пенсію з 16 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна