Через бойові дії втратили роботу 5 мільйонів українців

Після повномасштабного вторгнення російських військ як мінімум 5 мільйонів людей в Україні втратили роботу в районах, де тривають бойові дії.

Про це заявила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна під час Польсько-українського економічного форуму, повідомляє 20 листопада пресслужба міністерства.

“Війна руйнує ринок праці України. Бойові дії тривають там, де було зайнято 10 мільйонів працівників. Щонайменше 5 мільйонів людей втратили роботу”, – зазначила Бережна.

За її словами, через бойові дії Україну покинули вже близько 7 мільйонів людей, що суттєво вплинуло на зростання рівня безробіття.

Наразі одним з ключових пріоритетів роботи уряду є стабілізація та відновлення економіки, розвиток ринку праці й повернення додому наших громадян.

Заступниця міністра додала, що в сусідній Польщі близько 1,5 млн українців нині перебувають за програмою тимчасово захисту.

Читайте також:
“Власна справа”: уряд виділив ₴33 млн на гранти підприємцям

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна