Ердоган поговорив із Путіним про зерновий коридор і потребу домовленостей з Україною

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним обговорив питання “зернового коридору” і потребу дипломатичних переговорів між Києвом та Москвою.

Про це в п’ятницю, 18 листопада, повідомила канцелярія турецького лідера.

За цими даними, Ердоган подякував Путіну за його “конструктивну позицію” щодо продовження на 120 днів Стамбульської угоди щодо експорту зерна.

Президент Туреччини заявив, що затягування війни між РФ та Україною підвищує ризики, тому важливим є відновлення дипломатичних переговорів.

Він додав, що контакти керівників російської та американської розвідок у Туреччині відіграють ключову роль у запобіганні неконтрольованої ескалації.

У розмові йшлося також про пропозицію Путіна створити хаб природного газу в Туреччині. Ердоган зазначив, що робочі групи зроблять необхідні технічні, правові та комерційні оцінки, щоб якомога швидше досягти спільних цілей.

Як інформувала “Новинарня“, 17 листопада в Стамбулі домовилися про продовження роботи “зернового коридору” для експорту продовольства з трьох українських морських портів ще на 120 днів.

Читайте також:
Путін передав Заходу через Ердогана послання про потребу “нової великої угоди”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна