Путін передав Заходу через Ердогана послання про потребу “нової великої угоди”

Російський диктатор Володимир Путін передав послання Заходу про заклик Росії укласти велику угоду, яка зафіксувала б “нові реалії” у світі.

Про це повідомляє CNN.

Із відповідною заявою виступив речник президента Туреччини Реджепа Ердогана Ібрагім Калин після телефонної розмови турецького лідера з Путіним, яка відбулася 7 жовтня.

“Путін хоче мати нову велику угоду, нову угоду із Заходом. Це частково стосується України, безсумнівно. Але найбільша проблема — це справді нова угода між Росією та західним світом”, – сказав Калин.

За його словами, Москва вважає, що угоди, укладені наприкінці холодної війни за лідера СРСР Михайла Горбачова та президента РФ Бориса Єльцина, більше не відповідають інтересам сучасної Росії.

“Є нова Росія, є новий світ, є нова реальність, і вони хочуть мати нову угоду. Весь світовий ліберальний порядок стоїть перед великим випробуванням”, – зазначив Калин.

Представник Ердогана також висловив переконання, що попри заяву президента України Володимира Зеленського про відмову від переговорів із нинішнім президентом РФ, діалог між Україною та Росією відновиться.

“Питання в тому, коли ми повернемося до цього і скільки шкоди буде завдано до того часу” – підкреслив Калин.

Читайте також:
Зеленський поговорив з Ердоганом про безпеку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна