ЗСУ знищили ворожий штаб у Мелітополі та два пункти управління росіян, – ГШ

Минулої доби Сили оборони відбили ворожі атаки біля семи населених пунктів Донецької та Луганської областей і завдали ударів по важливих об’єктах російських військ, знищивши штаб і пункти управління.

Про це вранці в четвер, 17 листопада, інформує пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Соледар, Невельське, Марʼїнка і Первомайське на Донеччині.

Ворог не припиняє обстрілювати позиції ЗСУ та населені пункти неподалік лінії зіткнення.

Російські окупанти завдали чотири авіаційних та шість ракетних ударів, здійснили понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Крім того, ракетного удару зазнали об’єкти цивільної інфраструктури міста Запоріжжя.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з боку Білорусі по території України.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Слобожанському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, по районах населених пунктів Стариця та Амбарне Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з танків та артилерії різних типів, по районах населених пунктів Куп’янськ, Кислівка, Крохмальне, Берестове, Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка та Площанка;
  • на Бахмутському напрямку – з танків та всього спектру артилерії, по районах населених пунктів Серебрянка, Спірне, Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Зеленопілля, Андріївка, Курдюмівка та Озарянівка;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, по районах Нью-Йорка, Красногорівки, Кам’янки, Авдіївки, Первомайського, Невельського та Мар’їнки;
  • на Новопавлівському напрямку – з артилерії різних типів, по районах Вугледара, Богоявленки, Пречистівки та Времівки;
  • на Запорізькому напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, по районах населених пунктів Гуляйпільське, Новоандріївка та Щербаки;
  • на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Зеленівка, Чорнобаївка та Херсон.

Також від вогню російської ствольної та реактивної артилерії постраждали населені пункти Нікополь і Червоногригорівка Дніпропетровської області.

Російські загарбники продовжують зазнавати втрат. За уточненою інформацією, 15 листопада, у місті Мелітополь ЗСУ знищили штаб одного з ворожих підрозділів.

У результаті дій Сил оборони в районах населених пунктів Кінські Роздори, Владівка і Благовіщенка Запорізької області знищено два склади боєприпасів, дві одиниці БМ-21 “Град” і зенітний ракетний комплекс С-300. Також ворог втратив близько 100 осіб загиблими та пораненими.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала ударів по двох позиціях зенітних ракетних комплексів противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за минулу добу уразили два пункти управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, три склади боєприпасів, а також 3 інших важливих об’єкти окупантів.

Читайте також:
На Запоріжжі Сили оборони пошкодили міст, яким користувалися окупанти, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна