“Таких масштабів я ще не бачив”: Лубінець про катування в Херсоні

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець уражений масштабами катувань, до яких вдавалися російські окупанти над громадянами України в Херсоні.

Про це він заявив у четвер, 17 листопада,  в ефірі єдиного національного телемарафону.

“Є різниця навіть порівняно з територіями Харківської та Київської областей… Таких масштабів я ще не бачив, а я відвідував особисто всі катівні в різних областях України. Масштаб просто жахливий”, – сказав Лубінець, його цитує “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, окупанти катували українців електрострумом, ламали їм кістки, били металевими трубами, вбивали. Він зазначив, що всі свої злочини окупанти фіксували на відео.

Лубінець переконаний, що в кожному великому населеному пункті України після деокупації буде знайдено катівні, “оскільки це система, яку побудувала Російська Федерація: фільтраційний табір… військова комендатура й обов’язково при комендатурі – катівня, де катують і вбивають саме цивільних”.

Він також розповів, що в Херсоні знайдено одне місце масового поховання, де наразі правоохоронні органи здійснюють процесуальні дії. Лубінець зазначив, що після того, як воєнні злочини представників російської армії буде зафіксовано, доступ до поховання отримають і журналісти.

Читайте також:
На Херсонщині знайшли списки агентів ФСБ, що співпрацювали з ворогом під час окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна