ФРН продовжить місію Бундесверу в Словаччині

Німеччина продовжить перебування своїх солдатів і воєнної техніки на території союзника по НАТО – Словаччини.

Вони забезпечуватимуть безпеку нового центру технічного обслуговування воєнної техніки з України.

Про це повідомив речник міноборони ФРН Крістіан Тільс на брифінгу в Берліні в середу, 16 листопада, передає “Укрінформ”.

Бундесвер виконує цю місію разом із Нідерландами. У Словаччині зараз розміщені системи Patriot і належна кількість солдатів.

Глава МО ФРН Крістіна Ламбрехт, за словами речника, схвалила продовження перебування військових Бундесверу, яке було розраховано до середини 2023, до кінця 2023, в а подальшому, не виключено, й на 2024 рік.

“Це є дуже важливим для захисту східного флангу альянсу”, – наголосив речник.

Він також нагадав про започаткування напередодні в Словаччині центру з ремонту німецької техніки, яка зазнала пошкоджень під час боїв. Йдеться, зокрема, про системи Panzerhaubitze2000 і Mars II.

База, зауважив Тільс, уже розпочала роботу. Він також повідомив про те, що наразі обговорюється питання захисту цієї бази системами ППО MANTIS, які стоять на озброєнні Бундесверу.

Передісторія

Рішення про негайне створення німецько-словацького ремонтного центру для ЗСУ було ухвалено 15 листопада міністрами оборони двох країн Крістіною Ламбрехт і Ярославом Надєм.
У центрі інтенсивно використовувані системи озброєння, які були поставлені Україні західними партнерами, зокрема, Німеччиною, будуть ремонтуватися з тим, щоби їх можна було повернути на лінію фронту.

ФРН і Словаччина дуже тісно співпрацюють, щоб підтримати Україну. Так, наприкінці серпня було підписано договір про “кільцевий обмін”: Словаччина передає Україні бойові машини піхоти, а натомість отримує від Німеччини основні бойові танки.

Читайте також:
У Словаччині – церемонія прощання з МіГ-29: чим ця модифікація краща за українську. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна