РФ випустила по Україні близько 100 ракет, – Повітряні сили

Війська РФ сьогодні випустили по Україні близько 100 ракет – це більше, ніж під час атаки 10 жовтня.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону у вівторок, 15 листопада, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“ППО працює. Є збиття. По всій території України уже випущено 80 ракет і летить ще приблизно 20. Тобто вже близько 100 ракет випущено по території України. Окупанти перевершили 10 жовтня, коли було 84 ракети. Тож уже маємо сотню. Це масований ракетний удар. Об’єкти критичної інфраструктури – це перша ціль. Але, на жаль, ракети попадають і по житлових будинках”, – сказав офіцер, якого цитує “Українська правда”.

Ігнат відмовився коментувати, скільки ракет збила ППО, зазначивши, що ця інформація ще потребує уточнення.

Водночас він додав, що росіяни запускали по Україні ракети Х-101 та Х-555 з літаків стратегічної авіації ТУ- 95 і ТУ-160. Основна маса ракет була випущена саме зі стратегічних бомбардувальників з району Каспію та Ростовської області.

Решта ракет – це були ракети типу “Калібр” з акваторії Чорного моря.

Читайте також:
Путін навісніє: ракетні удари РФ спрямовані щонайменше на 12 областей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна