У Раді пропонують закликати G20 виключити зі свого складу Росію

У Верховній Раді пропонують ухвалити звернення до держав G20 щодо виключення РФ зі складу цієї групи.

Група народних депутатів на чолі з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком зареєструвала відповідний проєкт постанови №8203.

У зверненні державам G20 пропонують виключити Росію зі свого складу «як таку, що не відповідає цілям і принципам G20», а також засудити дії РФ, спрямовані на знищення України, геноцид українського народу, дестабілізацію енергетичної системи та продовольчої безпеки держав світу.

Також депутати закликають посилити санкційний тиск на Росію, щоб зупинити війну і глобальну світову кризу, створену державою-агресором.

У пояснювальній записці українські парламентарі розяснюють, що Верховна Рада звернулася до «Групи двадцяти» через її визначальну роль в «підтриманні сталого, збалансованого, інклюзивного зростання та розвитку світової економіки на благо всіх народів», а також з врахуванням того, що добробут держав світу напряму залежить від їх здатності підтримувати мир і безпеку на основі норм міжнародного права.

Читайте також:
Росія може завдати ракетного удару по Україні під час саміту G20, – Ігнат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна