Вибух у Стамбулі: число загиблих зросло до шести, Ердоган підозрює в теракті жінку

Кількість постраждалих від вибуху 13 листопада на туристичній вулиці Істікляль у Стамбулі сягнула майже 60.

Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав на пресконференції перед своїм відльотом до Індонезії, передає TRT Haber.

За його словами, число жертв зросло до 6 загиблих та 53 поранених.

Попередні висновки розслідування інциденту вказують на те, що вибух був пов’язаний із тероризмом.

“Тут пахне терором. Є ознаки того, що в цій справі певну роль відіграє жінка. Слідчі дії тривають. Остаточний висновок буде зроблено в кінці розслідування”, – заявив Ердоган.

Турецький президент не уточнив, яку саме терористичну групу він вважає причетною до цього вибуху. Але запевнив, що залякати турецьку націю за допомогою терору не вдасться. Ердоган пообіцяв, що винуватців цієї “віроломної атаки буде знайдено і покарано”.

Інші турецькі ЗМІ повідомляють, що сумку із вибухівкою могла залишити жінка. За їхніми даними, зараз поліція Туреччини розшукує підозрілу дівчину, яка потрапила на камери спостереження.

Вибух у центрі Стамбула, на вулиці, де зазвичай буває багато туристів, стався о 16:20 в неділю, 13 листопада.

Вулиця Істікляль у районі Бейоглу (європейська частина Стамбула) бере початок на площі Таксим та прямує до затоки Золотий Ріг, 1,4 км завдовжки.

Читайте також:
Туреччина почала частково платити за газ із РФ у рублях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна