Порошенко показав переданий 79-й бригаді бронеавтомобіль SHIELD, який врятував життя 11 бійцям

П’ятий президент Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину показав одну з бронемашин MLS SHIELD, які були передані його командою 79-й десантно-штурмовій бригаді. В це авто влучила міна, однак воно врятувало життя бійцям усередині.

Відповідне фото й текст народний депутат Порошенко поширив у фейсбуці в неділю, 13 листопада. Про це також інформує “Прямий канал” у телевізійному сюжеті.

“Спочатку я побачив це фото. Вибите скло, розкурочений капот. Щільний мінометний обстріл. В машині було 11 людей. Більшість з них – мої знайомі, десантура, до яких я не раз приїжджав, і ми вже без перебільшення встигли здружитися.
Не буду вам пояснювати, що відчув в ці перші секунди. Це знає кожен, в кого близькі на війні. Але вони ВСІ живі, і жоден навіть не потрапив у госпіталь. В такому стані наш SHIELD ще зміг вивезти їх з-під щільного обстрілу, і жоден з хлопців не отримав серйозного поранення”, – йдеться в дописі Порошенка.

“Вчора я був у них. Чув з перших вуст про «пригоди». Вони сміються, що після війни зможуть працювати на шиномонтажі – так часто снаряди рвуть їм колеса. А я дивлюся на них і думаю – все було не дарма. Хочу, щоб кожен з вас, хто вклався навіть гривнею в броньовики SHIELD, відчув те саме, що і я – ви врятували життя українським воїнам, ви круті!” – зазначив також політик.

Пресслужба Порошенка повідомляє, що він приїхав на східний фронт для підтримки наданих раніше бронемашин. 79-й бригаді привезли комплекти шин для італійських MLS SHIELD, а також повністю укомплектовану медичним обладнанням машину швидкої допомоги.

“Машини використовуються безпосередньо в бою. “Шилди” вже врятували не один десяток життів”, – зазначив він.

“Дуже нам ці машини допомагають. Дуже дякуємо Петру Олексійовичу за підтримку, за нашу з ним дружбу. Реально круто”, – сказав один із десантників.

У громадській організації “Справа громад”, афілійованій із партією Порошенка “Європейська солідарність”, повідомили, що ушкоджену бронемашину відновлять і повернуть у підрозділ.

Фото: пресслужба Петра Порошенка / Прямий канал”

Передісторія

Як відомо, 11 серпня Петро Порошенко передав воїнам 79-ї бригади ДШВ ЗСУ 11 італійських бронемашин MLS SHIELD, придбаних спільно з волонтерами ГО “Справа громад”. Загальна вартість 11 машин перевищила 3 млн євро.

Як розповів тоді Порошенко, вперше в історії бойові бронемашини були продані благодійному фонду та волонтерам з України. Контракт вдалося реалізувати максимально швидко за підтримки уряду Італії. Знадобилося три з половиною місяці, щоб після низки переговорів та отримання експортних ліцензій бронемашини прибули до ЗСУ.

Затим, у жовтні, лідер “Європейської солідарності” повідомив про закупівлю для потреб ЗСУ партії бронемашин Spartan. Для цього Порошенко побував на військових складах у Великій Британії.

Читайте також:
Притула пояснив, чому замовлені його фондом БТРи Spartan мають таку високу ціну

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна