У Грузію приїхали 30 тис. українських біженців від війни і 100 – російських втікачів від мобілізації

У Грузії, тікаючи від мобілізації в себе в країні, осіло приблизно 100 тисяч росіян. Водночас там перебувають десятки тисяч українських біженців.

Про це розповіла президентка Грузії Саломе Зурабішвілі в ефірі Radio France.

Після заклику президента Росії Володимира Путіна до військової мобілізації “понад 700 тисяч росіян перетнули кордон Грузії. Більше 600 тисяч, імовірно, виїхали в різних напрямках, до сусідніх Вірменії, Туреччини та європейських країн. Близько 100 тисяч – залишилися”, – пояснила Зурабішвілі.

Глава Грузії додала, що її країна також прийняла близько 30 тисяч українських біженців. Деякі з них повернулися додому, “коли все в Києві заспокоїлося”.

“Жодного “серйозного інциденту” не було”, – заявила президентка Грузії, чия країна на 20% окупована російською армією.

“Час від часу виникають словесні перепалки, але загалом це російське населення, яке прибуло до Грузії і яке на даний момент залишається там, – це населення, очевидно, не хоче розділяти долю путінської Росії, котра воює, і не хоче бути мобілізованим”, – сказала Зурабішвілі.

Читайте також:
У Грузії чоловіка оштрафували за вивішений у парку прапор РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна