У Грузії чоловіка оштрафували за вивішений у парку прапор РФ

У грузинському Кутаїсі оштрафували чоловіка, який встановив у міському парку російський прапор.

Про це повідомляє сайт “Новости-Грузия”.

За фактом появи російського прапора в парку склали протокол про адміністративне правопорушення. Відповідна стаття забороняє самовільне виконання різних написів, малюнків, символів на фасадах будівель адміністративних органів, а також на прилеглій до них території, у тому числі на проїжджій частині транспортних засобів.

Зазначається, що громадянин Грузії, який вивісив російський прапор у парку міста Кутаїсі, не має наміру платити призначений за це штраф у 500 ларі (близько 170 доларів).

Навпаки, він планує сам звернутися до суду з позовом про зневагу до його честі та гідності.

За даними ЗМІ, російський прапор у парк приніс 40-річний Георгій Дзагнідзе. Він хотів на його тлі записати відео і вважає, що “Грузія має бути під прапором Росії” і “тут не повинно бути ніякої Європи”.

Сам Дзагнідзе із журналістами не спілкується, проте його мати заявила в інтерв’ю “Мтаварі”, що “не бачить нічого тривожного в тому, що її син встановив у Кутаїсі російський прапор”.

Читайте також:
Суд в Естонії покарав чоловіка, що потоптався по прапору України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна