Окупаційна адміністрація Каховського району Херсонщини евакуюється

Окупаційна адміністрація захопленого Росією Каховського району Херсонської області, розташованого на лівому березі Дніпра, оголосила про евакуацію своїх співробітників.

Про це повідомив очільник окупаційної “влади” району Павло Філіпчук, якого цитує офіційна агенція РФ “РИА Новости”.

Як пише “Медуза“, Філіпчук заявив, що у 15-кілометровій зоні на лівому березі Дніпра можливі бойові дії.

“Сьогодні адміністрація є об’єктом номер один для терористичних атак ЗСУ. Тому за розпорядженням уряду Херсонської області, ми, як орган влади, переміщуємося на більш безпечну територію, звідки здійснюватимемо керівництво округом”, – заявили в окупаційній адміністрації в суботу, 12 листопада.

“З кожним днем стає все більшою присутність військових [РФ]. Це привертає увагу ЗСУ. На цій території будуються певні військові споруди та укріплення”, – зазначив Філіпчук.

Як відомо, Каховка розташована на лівому березі Дніпра вище за течією Каховської ГЕС.

Напередодні, 11 листопада, Центр національного спротиву України повідомив, що окупанти почали вивозити колаборантів та їхні родини з окупованої Нової Каховки. Їх попереджали, що в суботу вивезуть із міста в бік Арабатської стрілки.

31 жовтня окупанти оголосили про евакуацію населених пунктів у 15-кілометровій зоні на лівому березі Дніпра, зокрема з Каховського району.

Читайте також:
Росіяни вкрали обладнання з коньячного заводу “Таврія” у Новій Каховці

Maxar показав мости на Херсонщині, які росіяни підірвали при відступі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна