На звільненій Херсонщині виявили останки цивільних із переломами черепа

У визволеному від російських окупантів селищі у Херсонській області правоохоронці виявили останки трьох мирних жителів із переломами кісток черепа.

Про це в п’ятницю, 11 листопада, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

“Прокурори у складі міжвідомчих спеціалізованих слідчо-оперативних груп продовжують фіксувати воєнні злочини військовослужбовців армії РФ відносно цивільного населення на деокупованих територіях Херсонської області. Під час чергового огляду місцевості у селищі міського типу Бериславського району у погребі правоохоронці виявили рештки тіл людей”, – ідеться в повідомленні.

За попередніми даними, знайдені останки належать трьом місцевим мешканцям, які загинули під час захоплення населеного пункту.

Під час первинного огляду скелетованих трупів правоохоронці виявили тілесні ушкодження у вигляді переломів кісток черепа.

Останки направлені для проведення комплексу експертиз, зокрема ДНК-експертизи. Правоохоронці вживають заходів зі встановлення обставин, свідків та очевидців скоєння злочину.

Триває досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Читайте також:
59-та бригада підняла синьо-жовтий прапор в Благодатному на Херсонщині. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна