Росія погрожує Латвії “асиметричною відповіддю” через знесення радянських пам’яток

Посол Латвії в Росії Маріс Ріекстіньш був викликаний у МЗС РФ, де йому заявили “рішучий протест” через знесення радянських пам’яток та “протиправні дії щодо російської власності”.

Про це в четвер, 10 листопада, інформує пресслужба міністерства закордонних справ РФ.

“Залишаємо за собою право на кроки у відповідь, у тому числі асиметричні, які обов’язково будуть чутливі для Риги”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що послу, зокрема, було заявлено про “протизаконні” кроки латвійської влади, “спрямовані на створення перешкод у роботі культурного центру “Будинок Москви” в Ризі та санаторію “Бурштиновий берег” в Юрмалі з метою можливої ​​експропріації цієї російської власності”.

Контекст

Незабаром після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Латвія ухвалила закон, який дозволяє демонтувати радянські пам’ятки. У серпні в Ризі знесли пам’ятник воїнам-визволителям, демонтаж якого обговорювався багато років.

9 листопада було знесено останній у республіці великий радянський меморіал — пам’ятник “визволителям Резекне”.

Крім того, після початку повномасштабної війни латвійська влада оголосила про плани конфіскувати російську власність — Будинок Москви у Ризі та санаторій “Бурштиновий берег» в Юрмалі.

Читайте також:
Сейм Латвії підтримав заборону обиратись до Європарламенту екскомуністам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна