Генсек НАТО прокоментував заяви РФ про відступ із правого берега Дніпра

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав, що про події довкола Херсона можна буде робити висновки пізніше – після їх розвитку.

Водночас він нагадав, що Україна вже неодноразово змушувала російські війська залишити зайняті території.

Про це він сказав ввечері в середу, 9 листопада, на брифінгу в Лондоні, передає “Європейська правда”.

“Ми бачили оголошення, але поки зачекаємо і подивимося, що буде там відбуватися. Але що нам відомо – що Росію спершу витіснили з-під Києва, далі – на сході довкола Харкова, і зараз ми бачимо, що українці спроможні відтісняти російські війська також на півдні довкола Херсона. Це надихає- бачити, що хоробрі українські військові спроможні звільняти нові й нові території”, – зазначив Столтенберг.

Генсек сказав, що це, передусім, заслуга мужності й професійності українських військових, але вкрай важливу роль відіграє і західна допомога.

Нагадаємо, вдень 9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія вирішила відступити з правого берега Дніпра, тобто залишає Херсон.

Читайте також:
Загинув колаборант Кирило Стремоусов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна