Шойгу наказав вивести війська РФ з Херсона й відступити на лівий берег Дніпра

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу наказав вивести війська із Херсона на лівий берег Дніпра.

Про це ввечері в середу, 9 листопада, інформує російське агентство “РИА Новости”.

На зустрічі міністр оборони РФ Сергій Шойгу та командувач окупаційних військ Сергій Суровікін домовились, що загарбники відходять на лівий берег Дніпра.

У доповіді він поскаржився на труднощі в постачанні російських сил на правому березі Дніпра. Суровікін також припустив, що частина військ буде задіяна на інших напрямках. За його словами, по Дніпру “збудовано оборону”.

“Рішення про оборону на лівому березі Дніпра непросте, водночас ми збережемо життя наших військових та боєздатність угруповання військ. Маневр військ буде здійснено у найближчі терміни, вони займуть підготовлені оборонні рубежі на лівому березі”, – пояснив Суровікін “жест доброї волі”.

Як передає “Радіо Свобода”, ще до цього виступу почали надходити повідомлення про наступ українських військ у районі Снігурівки Миколаївської області, на північ від Херсона.

Повідомлялося, що російські військові підірвали на правому березі Дніпра кілька мостів.

Офіційного підтвердження від Генштабу ЗСУ з цього приводу немає.

Читайте також:
Загинув колаборант Кирило Стремоусов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна