ПВК “Вагнер” береться створювати центри підготовки “ополченців” у Курській та Білгородській областях

Приватна військова компанія “Вагнер”, якою керує “кухар Путіна” Євген Пригожин, оголосила про створення центрів “підготовки та управління народним ополченням” у прикордонних з Україною Курській і Бєлгородській областях РФ. Там, на території Росії, збираються рити окопи.

Про це 6 листопада повідомляє “Новая газета. Европа” з посиланням на пресслужбу Пригожина.

Фінансувати “центри” Пригожин має намір самостійно, без допомоги федерального чи регіонального бюджетів.

За словами ватажка ПВК, “ополчення” має складатися з жителів цих областей, а залучати до забезпечення формувань потрібно місцевий бізнес.

“Якщо ти власник невеликого заводу, на якому працює 100 осіб, і з них 50 – статевозрілі самці, то 25% повинні нести службу в окопах, а 75% продовжувати свою трудову діяльність. І так по колу – один тиждень в окопах, три вдома і на виробництві”, – сказав олігарх, який підтримує й оплачує злочинну агресію проти України.

Пригожин запропонував як заохочення “за громадянську позицію” відзначати високими державними нагородами підприємства, які надаватимуть добровольців.

За словами Пригожина, “в окопах усі мають стояти зі зброєю, але її носіння має бути заборонене в населених пунктах і поза лінією оборони”.

Раніше цього тижня в Санкт-Петербурзі відкрився “ПВК Вагнер Центр”. За словами Пригожина, місія центру — забезпечити “комфортне середовище для генерації нових ідей з метою підвищення обороноздатності Росії, зокрема інформаційної”.

Читайте також:
“Через пів року підете додому, отримавши помилування”: як Пригожин вербує зеків-рецидивістів на війну проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна