Екологія замість вбивства Путіна: і сміх, і гріх на “з’їзді майбутніх депутатів Росії” у Варшаві

Так званий “з’їзд майбутніх депутатів Росії” проходить 5 листопада у Варшаві. Його ініціював екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

У варшавському з’їзді (офіційна назва – “з’їзд народних депутатів”) беруть участь деякі опозиційні політики, котрі обиралися на різних рівнях російської представницької влади в попередні роки.

“Їхня легітимність (влади РФ) та наша легітимність абсолютно однакова”, – заявив Пономарьов, відповідаючи на закид, що делегати організованого ним з’їзду у Варшаві нікого не представляють.

Депутат 1-го скликання Держдуми Марк Фейгін, який виступив по відео, закликав шукати легітимність заходу не лише серед виборців, а й у силовому ресурсі – збройному опорі.

На з’їзді по відеозв’язку виступив також депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко і сказав: “Завдання номер один, яке стоїть перед вами, – убити Володимира Путіна”. У цьому випадку він пообіцяв присутнім допомогу України.

Також Гончаренко висловив сподівання, що в залі є “свій Віллі Брандт, який стане на коліна в Маріуполі, Бучі, Києві”.

Натомість делегат з’їзду Микола Пономарьов переніс увагу з потреби вбити Путіна на екологію. Він попросив присутніх обговорити глобальне потепління, бо це є “екзистенційним викликом”.

Головуючий Геннадій Гудков запропонував присутнім спочатку прийти до влади.

Ще один делегат Василь Крюков запропонував обговорити “реабілітацію російського народу”.

Також із залу надійшла ідея перейменувати один із документів з’їзду з акту на меморандум.

Дві останні дві години з’їзд обговорює виключно регламент. Ілля Пономарьов побоюється, що про тривалу бюрократичну процедуру погано напише присутній на з’їзді журналіст Ілля Азар, інформує SOTA.

Ілля Пономарьов на з’їзді у Варшаві

Контекст

У 2019 році президент України Петро Порошенко надав російському опозиціонерові Іллі Пономарьову українське громадянство. Він єдиний у Держдумі 2014 року проголосував проти анексії Криму. У червні 2016-го Держдума Росії своїм рішенням достроково позбавила Пономарьова повноважень депутата.

Надалі він жив в Україні. У 2022 році організував телеканал “Утро февраля” антипутінської спрямованості.

У серпні 2022 році Пономарьов опублікував заяву т.зв. Національної республіканської армії, що взяла на себе відповідальність за вбивство Дар’ї Дугіної, та провадить іншу роботу з організації опозиції поза межами РФ.

Читайте також:
“Демократична” Росія: нові обличчя? Ні, підтяжка старих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна