Президент підписав закон про посилення захисту об’єктів критичної інфраструктури

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, в межах якого Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації виконуватиме функції уповноваженого органу з питань захисту критичної інфраструктури.

Про це в п’ятницю, 4 листопада, інформує пресслужба Держспецзв’язку.

Відповідно до закону, служба здійснюватиме повноваження уповноваженого органу з питань захисту критичної інфраструктури України під час дії воєнного стану, а також протягом 12 місяців після його припинення чи скасування.

За словами голови служби Юрія Щиголя, зараз триває робота над створенням переліку об’єктів критичної інфраструктури (ОКІ).

Також буде сформовано та наповнено реєстр об’єктів критичної інформаційної інфраструктури.

“Це дасть можливість проаналізувати рівень їхньої захищеності та посилити стійкість там, де необхідно, ефективніше виявляти загрози та запобігати їм, забезпечувати постійний і надійний захист таких об’єктів”, – переконаний глава Держспецзв’язку.

За його словами, служба має всі необхідні інструменти, технічну базу та достатній кадровий потенціал для ефективного виконання покладених на неї нових завдань.

Читайте також:
Російські військові хакери “тренувалися” на Україні, перш ніж атакувати інші держави, – Держспецзв’язку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна