Заморожені в ЄС кошти росіян можна пустити на відбудову України, – єврокомісар

У Європейському Союзі через війну Росії проти України заморожені активи 90 російських фізичних осіб. Заморожені активи росіян у ЄС хочуть спрямувати на відновлення України.

Про це повідомляє News360 із посиланням на комісара ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерса.

“Ідеться про активи приблизно 90 осіб. Понад 17 мільярдів євро заблоковано в семи країнах-членах, у тому числі близько 2,2 мільярда – в Німеччині”, – пояснив бельгійський єврокомісар у заявах для ЗМІ.

Рейндерс зазначив, що ці кошти можна використати на післявоєнне відновлення України.

“Якщо це злочинні гроші, конфісковані Євросоюзом, їх можна перевести в компенсаційний фонд для України”, – сказав комісар, додавши, що їх не вистачить для повного відновлення України.

Дідьє Рейндерс також нагадав, що до цієї суми слід додати 300 мільярдів євро валютних резервів російського Центрального банку – суму, яку “принаймні можна тримати замороженою як гарантію того, що Росія добровільно зобов’язана брати участь у процесі реконструкції”.

Євросоюз наразі прийняв вісім пакетів санкцій проти Росії після вторгнення ЗС РФ в Україну 24 лютого. Українські керівники наполягали на тому, щоб заморожені кошти росіян були перенаправлені на післявоєнну відбудову України.

Читайте також:
Мін’юст США просить Конгрес узаконити передачу Україні заморожених активів РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна